Főoldal / Aktuális

 

Mitől egyedi és különleges

a CLASSICtherm infra-kőlapfűtés?

 

Rendszeresen visszatérő kérdés az érdeklődő magánszemélyek valamint építészek, belsőépítészek részéről, hogy mi a különbség az elektromos infra-kőlapfűtés és a többi elektromos illetve infrafűtés között. Erre próbálunk röviden választ találni az alábbiakban.

Elektromos fűtés napjainkban már sokféle lehet, de infrafűtésről csak abban az esetben beszélhetünk, ha a fűtőtest által generált hőleadás az infravörös sugárzás hullámhosszán jön létre. A konvekciós (levegő) fűtés elvén működő elektromos fűtőrendszerek a helyiségben áramló levegőt melegítik fel egy fűtőszál vagy kerámiabetét segítségével, de ezáltal nem keletkezik infravörös sugárzás, így nem élvezhetőek az infrafűtés egészségre és az általános közérzetre gyakorolt pozitív hatásai. Ugyanígy nem beszélhetünk infrafűtésről az elektromos árammal működő olajradiátorok esetében sem.

 

Az infravörös sugárzás hullámhosszán működő elektromos fűtési rendszerek közel 100% hatékonysággal működnek. Alkalmazásuk során megszűnik a cirkuláló légáramlás, nem képződik szálló por, a levegő nem szárad ki, a helyiségben lévő tárgyak is átveszik és továbbadják a hőt, az emberi szervezet hőérzete magasabb lesz és érvényesülnek az infrasugárzás egészségre gyakorolt pozitív biológiai hatásai is.

 

Mindezeken túl a Classictherm természetes kő fűtőlapjai a természetes kövek kiváló hőtartó és hőátadó képességét használják fel a tartós és egyenletes hőleadás eléréséhez, ami a kövek kristályos szerkezetének köszönhető. A kőlap fűtőtestek kis területen viszonylag nagy mennyiségű energia leadására képesek (az 1500 W teljesítményű fűtőtest 0,76 m2 felületű), így nincs szükség a helyiségekben sok fűtőlap elhelyezésére.

 

A kőlapfűtőtest egyediségének másik jellemzője az esztétikai megjelenésében rejlik. A fűtőszál a kőlapok belsejében helyezkedik el, így maga a fűtőtest a természetes kövek teljes szépségét mutatja, legyen az hófehér Thassos márvány, természetes hatású Jura mészkő, esetleg a jellegzetes szemcse struktúráknak köszönhető különleges mintázatú gránit, mint pl. a Star Galaxy, Labrador Blue Pearl vagy Verde Guatemala.

 

Mindezekből következik, hogy a Classictherm elektromos infra-kőlapfűtés nem csak tökéletes infrafűtésként funkcionál, de bármilyen épített környezetbe tökéletesen illeszkedik, legyen az műemléki vagy modern minimalista design, ezáltal magas esztétikai minőségének köszönhetően az egyes helyiségek díszévé is válik.

 

Klasszikus elegancia:

Classichterm Volakas fűtőtest

 

A Volakas mávány fűtőtest egy rendkívül elegáns megjelenésű görög márványból készült kőlap.

 

Az észak-görög régióból származó márvány esztétikai megjelenése és minősége teszi világszerte keresett termékké, mind az építészek, mind a magánszemélyek körében.

 

A fehér alapszínt látványos szürke erezet és sávok teszik egyedivé. Megtestesíti a klasszikus márvány szépségét: elegáns és visszafogott. Jól illik modern, minimalista, de akár eklektikus vagy műemlék környezetbe is.

 

Elérhető elektromos kőlapfűtőtestként 400 és 1500 W teljesítmény közötti panelek formájában.

 

Őszi szezonnyitó akció!

 

3 vagy több Classictherm kőlap fűtőtest megrendelése esetén 5% kedvezményt adunk aktuális árlistánk áraiból!

A fűtőtesteket Budapesten és környékén ingyenesen házhozszállítjuk.

Nagyobb volumenű megrendelés vagy projektek esetében kérje egyedi árajánlatunkat!

 

 

 

Igazi különlegesség:

Classictherm Matrix fűtőtest

 

A brazíliai bányákból származó Matrix egy különleges megjelenésű, sötét és ezüstszürke árnyalatú, apró szemcsés gneisz természetes kő, mely jelentős biotit és kvarc tartalommal rendelkezik. Jellegzetes megjelenését az ezüstös-szürkés foltos, felhős struktúrájának köszönheti. Kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkező, ellenálló és ezért széles körben felhasználható kő típus.

 

Különlegessége és ritkasága miatt a Matrix kőzetből készült infra kőlap fűtőtest egy igazán értékes, exkluzív megjelenésű termék, mely a funkcionalitáson túl, egyedi design elemként is meghatározója lehet az épített környezetnek. Ezért nem csak lakóhelyiségek esetében, hanem irodák, bemutatótermek, elegáns üzletek vagy szállodák esetében is különleges megoldás lehet, hozzájárulva a minőségi beltér kialakításához.

 

A 6 féle gyári méret és forma választék mellett, lehetőség van egyedi méretű kőlap fűtőtestek megrendelésére is. További információk megtalálhatóak a honlapon illetve bármilyen egyéb kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre elérhetőségeinken.

BN STONE Kft.   H–1112 Budapest, Csenger utca 13.

Bemutatóterem: H–1134 Budapest, Lőportár utca 20

Telefon: +36 30 335 5641

E-mail: info@bnstone.hu